een scheve schaats rijden


een scheve schaats rijden 1.0

een misstap begaan; iets bedrieglijks doen
Vooral gebruikt in verband met ontrouw in een relatie.

Algemene voorbeelden


Je kunt die vicieuze cirkel doorbreken door fouten te maken, te experimenteren, te zoeken naar een uitbreiding van materiaalsoorten. Ook een meester als Le Corbusier heeft heel wat scheve schaatsen gereden.

http://www.bk.tudelft.nl/scripts/b-nieuws/index.asp?jaar=2000-01=1,

De laatste jaren begon Neil een scheve schaats te rijden. In 1991 gooide Marcia de zoetgevooisde echtgenoot buiten omdat hij een affaire had met een rodeorijdster.

De Standaard,

Uit de snelheid waarmee hij de situatie doorhad, meen ik te mogen afleiden dat hij ook te zijner tijd een scheve schaats reed.

Mise-en-scène, Axel Bouts,

Reed Walter ook af en toe een scheve schaats? Deleu voelde overal jeuk, bedacht even dat hij zich ondanks al zijn voorzorgen, al een geslachtsziekte op de hals gehaald had en zei: 'Vertel verder.'

Naakte zielen, Luc Deflo,

Nog een zorg voor de onderwijs-specialisten in de Tweede Kamer: NWO - de stichting die belastinggeld toewijst aan wetenschappelijk onderzoek – heeft een scheve schaats gereden. In strijd met objectiviteit en onafhankelijkheid wil NWO sinds kort een specifieke visie opdringen aan al het onderzoek op het gebied van energie.

http://www.nijenrode.nl/nl/